Valget 2015

– Vi nådde de målene vi satt oss. Arbeiderpartiet er dette valgets store vinner, og i kveld er det mye å glede seg over, sier partileder Jonas Gahr Støre.

original_1478641133_976589

Gode resultater

Det er mange gode resultater fra over hele landet.

– Vi har vunnet i Tromsø, i Bergen og for fjerde gang på rad i Trondheim. Og vi kan vinne valget i Oslo for første gang på 18 år. Før valget var det flertall for høyresiden i tre av Norges fire største byer – nå er det omvendt, sier Støre.

Også andre kommuner kan vise til gode Arbeiderparti-resultater. I Hammerfest fikk Arbeiderpartiet og sittende ordfører Alf E. Jakobsen over 70 prosent. Rælingen var ikke mye dårligere, og fikk nesten 60. Både i Fredrikstad og Sarpsborg kan vi få rent flertall.

– Vi kan vise til utrolig inspirerende tall på Vestlandet, blant annet Haugesund, Karmøy og Ålesund. Også langs kysten, med nesten 40 prosent i Arendal. Slik kunne jeg ha fortsatt. Og vi har ikke bare vunnet enkeltkommuner. Vi ligger an til at Arbeiderpartiet blir størst i 17 av 19 fylker.

Lokale saker

Støre er ikke overrasket over de gode resultatene, og understreker at det handler om de lokale sakene.

– Det har handlet om barnehageplasser, om ren luft og trygg omsorg. Og det har handlet om arbeid til alle, og at vi skal gi beskyttelse for de menneskene som er på flukt. Det er dette som har brakt oss disse resultatene.

Nå mener han det er tiden for å løfte blikket.

– I kveld er norsk politikk forandret. Flertallet som ga Norge en Høyre/Frp-regjering er borte. Et nytt flertall tar form, og vår oppgave å gi det retning og innhold, sier Støre.

Den tilliten velgerne har gitt Arbeiderpartiet i kveld skal vi forvalte godt når det skal dannes kommunestyre landet over. Vi skal bygge brede flertall, og snakke med andre partier som vil styrke fellesskapet, ta opp kampen mot ledigheten, bygge grønnere, slå ring om søndagen – og vi skal forene krefter for å integrere flyktninger som søker trygghet i Norge.

Feire resultatet

Først og fremst vil partilederen takke alle som har stemt på Arbeiderpartiet, og de som har jobbet hardt for alle stemmene – ikke minst AUF.

– I kveld skal vi nyte og feire dette resultatet. Norge ønsker mer felleskap med små forskjeller og store muligheter. På dette grunnlaget starter vi arbeidet mot 2017, avsluttet Støre.