Lene, Stig og Hedda skal lede Telemark Arbeiderparti

fylkesstyret - Telemark Arbeiderparti

Stiftelsesårsmøtet i Telemark Arbeiderparti valgte Lene, Stig og Hedda til å ha ledervervet i det nye fylkespartiet. 

Lene Vågslid ble valgt til ny fylkesleder, Stig Kolbjørnsen som nestleder, Hedda Foss Five som medlemsansvarlig, Kathrine Haatvedt som kvinnepolitisk ansvarlig og Olaug Skau som faglig politisk ansvarlig.  

Møtet valge Janett Rogn Falkevik, Roger Hegland, Erik Skjervagen, Torgeir Bakken, Per Esborg og Linda Therese Thorstensen som styremedlemmer.

Lene Vågslid fra Tokke er en av våre mest rutinerte politikere i fylket. Hun har vært på Stortinget de siste 13 årene og er i dag leder av Kommunal- og forvaltningskomiteen i Stortinget. Hun har tidligere også ledet Justiskomiteen. Hun ble nylig valgt inn i Arbeiderpartiets programkomite. Med Lene får vi en rutinert nasjonalpolitiker som vil være viktig når vi skal løfte Telemarksaker.

Stig Kolbjørnsen har kommet inn som frisk pust inn i partiorganisasjonen. Han har en periode bak seg i kommunestyret, før han i år ble valgt som ny leder i Porsgrunn Arbeiderparti. Han ble tidligere i høst valgt til ny utvalgsleder av utdanning og kompetanse i Telemark Fylkeskommune.

Hedda Foss Five har vært aktivt i politikken siden hun var 15 år. Hun har vært gruppeleder i Skien før hun ble ordfører i 2011, et verv hun hadde fram til høstens valg. Nå er hun leder av kontrollkomiteen i Skien. Hedda har også en periode i fylkestinget. Hennes engasjement vil bidra til at partiorganisasjon har fokus på å verve, aktivisere og beholde medlemmer.

Kathrine Haatvedt er nyvalgt ordfører i Tinn og har sittet som nestleder i Vestfold og Telemark Arbeiderparti. Hun blir nå leder av kvinnenettverket, en rolle hun tidligere har hatt og utført på en glimrende måte. 

Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Vestfold og Telemark, Olaug Skau, er valgt til å bekle vervet som fagligpolitisk ansvarlig. Det å holde god og tett kontakt med fagbevegelsen blir viktig prioritering for fylkespartiet. 

Janett Rogn Falkevik jobber som prosjektleder i Bamble kommune, sitter som sekretær i Bamble Arbeiderparti og valgt inn i kommunestyret. Janett er brennende engasjert i forebygging av barnefattigdom, utenforskap, næringsutvikling og verdiskapning.

Roger Hegland fra Skien er lærer på Skien Videregående skole og medlem i oppvekstutvalget. Han brenner for tryggere oppvekstmiljøer for våre unge.

Erik Skjervagen er vår dyktige ordfører fra Fyresdal. Han gikk i høst på sin 4. strake periode som ordfører og er med det den mest rutinerte ordføreren i Telemark. Han har mange perioder bak seg i fylkesstyret i både tidligere Telemark Arbeiderparti og  fylkesstyre i Vestfold og Telemark Arbeiderparti. Eriks rutine vil være viktig for det nye fylkesstyret.

Torgeir Bakken kjenner Notodden veldig godt som mangeårig politiker i kommunestyret og som tidligere varaordfører. Nå engasjerer han seg i fylkespolitikken og ble i høst valgt inn i fylkestinget.

Per Esborg gjorde et godt valg i Drangedal hvor partiet gikk betraktelig fram. Hans engasjement for sosialdemokratiet får han nå også vist fram i fylkespartiet.

Linda Therese Thorstensen ble ny ordfører i Nome. Som kommunepartileder og ordfører i Nome skal hun nå bekle vervet som styremedlem i fylkespartiet.

Vår kommunepartileder og gruppeleder i Nissedal, Kristin Parkinson Vågen, blir fast møtende vararepresentant. Sahardid M. Salad fra Skien og Eivind Skogheim fra Seljord blir varamedlemmer til fylkesstyret

valgkomiteens innstilling.docx 15,3 KB